Преминуо Срђан Јовановић

20. августа 2015.

У Београду је, после тешке и краће болести, у 54.години преминуо Срђан Јовановић, председник Организације фудбалских судија Београда и члан Извршног одбора ФСБ.

Срђан Јовановић је рођен 28.септембра 1961.године у Београду. Његова спортска каријера је после успешне фудбалске каријере везана за судијску организацију у којој је оставио значајан траг. Испит за фудбалског судију положио је 1990.године, а четири године касније проглашен је за Републичког судију. Његов таленат и квалитет брзо су дошли до изражаја, па је 1996.године постао Савезни судија, а на листу Прве Савезне лиге уврштен је 1998.године.

По завршетку активне судијске каријере остаје у својој организацији и стиче звање Савезног фудбалског инструктора, а последњих година се налазио на листи посматрача суђења Супер лиге Србије. Своје знање је несебично преносио младима, активним учешћем у раду школа за фудбалске судије и на камповима за перспективне фудбалске судије. Допринео је развоју талентованих судија.

Од 2012.-2015.године Срђан Јовановић је био члан судијске комисије Фудбалског Савеза Србије. За председника Организације фудбалских судија Београда и члана Извршног одбора Фудбалског савеза Београда изабран је 2011.године и смрт га је затекла на тим функцијама. Одлазак Срђана је велики губитак за нашу организацију.

Комеморација ће се одржати у петак 21.08.2015.године у просторијама Фудбалског савеза Београда. Сахрана ће се обавити на гробљу ,, Лешће“ у суботу 22.08.2015.године у 13:00 сати.