Преминуо Славко Мишић

20. априла 2021.

Јуче је Фудбалски савез Београда уздрмала тужна вест да нас је изненада напустио наш Славко Мишић. Био је саставни део Фудбалског савеза Београда, значајна карика у реализацији фудбалског такмичења, посебно оних у млађим категоријама. Као дугогодишњи члан наше организације имао је велико искуство које је несебично преносио на млађе нараштаје. У улози инструктора суђења дао је допринос развоју нових генерација којима се данас поноси наша судијска организација, а својим знањем и вишедеценијским искуством стекао је велики ауторитет и поштовање.

Рођен је 20. децембра 1955. године, а судија је постао 1982. године да би пет година касније стекао звање републичког судије. У каријери је касније дуги низ година био судија наше најквалитетније лиге, а истакао се у улози помоћника, па је често добијао поверење да буде део судијског тима у најзначајнијим утакмицама као што је “вечити дерби”. По завршетку суђења био је инструктор прве категорије.

Славко Мишић је у београдском аматерском фудбалу био и заувек ће остати несумњива асоцијација за фудбалски спорт, а такав статус је стекао нескривеном добротом која га је красила већ на први поглед. Биће запамћен и као смирен човек увек ведрог расположења, а са том врлином је и као делегат на утакмицама у лигама Фудбалског савеза Београда остваривао велико поверење и поштовање свих клубова из главног града и његове околине.

Имао је важну улогу и као један од комесара за суђење у лигама млађих категорија ФСБ. У реализацији тог задатка читаву деценију немерљив је био његов допринос у функционисању једног таквог система такмичења где је требало уклапати много елемената који су значајни за улогу судије у фудбалу. У том делу својих активности био је посебно поштован у сваком сегменту фудбала. Његов изненадни одлазак сигурно ће имати утицај и на овај део активности у нашем савезу, али је онима који ће га наследити у томе показао сигуран правац који треба следити.

Датум и место сахране Славка Мишића биће накнадно саопштени.