Камп перспективних судија

25. октобра 2018.

У организацији Фудбалског савеза Београда и Организације фудбалских судија Београда, а према плану и програму рада организације судија за 2018. годину у Крагујевцу се одржао Камп за перспективне судије. Камп је трајао од 15.10.-18.10.2018.године.

Камп је отворио генерални секретар ФС Београда Мирослав Стојановић.

Камп је почео предавањем Гашић Бранислава (исхрана фудбалских судија), након чега је одржао предавање и Здравко Јокић (из личног искуства за вашу будућност).  У вечерњим часовима првог дана судије су наставиле са радом са председником КУС-а, Дејаном Филиповићем који се огледао у групној аналази ситуација (интерактиван рад).

Другог дана судије су приступиле тесту опште, фудбалске и судијске културе, након чега су имале практичан рад на терену на којој су предавачи били Јовановић Срђан, Стојковић Урош и Михајловић Милан. У вечерњим часовима подпредседник ОФСБ Марко Поповић је одржао предавање о тренинзима фудбалских судија (начин припреме фудбалских судија). Стојковић Урош и Михајловић Милан су са судијама обрадили тему офсајд и улога помоћног судије – значај и дужности.

Трећег дана судије су након јутарњег футинга приступила тестирању енглеског језика. У поподневним часовима сви учесници кампа су отишли на излет (Спомен парк Шумарице). Након ручка судије су имале предавање психолога.